Cheesecakemousse med citron
En silkeslen dessert med knapriga bitar av din favoritkaka.
Cheesecakemousse med citron
En silkeslen dessert med knapriga bitar av din favoritkaka.
Redskap
Ingredienser
20-40 g kex
20 cl vispgrädde
200 g färskost
150 g lemon curd
1 citron
1/4 tsk vaniljextrakt
75 g florsocker, siktat
Steg för steg
Använd en matberedare eller hackare för att krossa kakorna i små bitar. Lägg över i serveringsglasen.
Häll grädden i köksmaskinens skål och sätt fast vispen. Öka hastigheten långsamt till 8 och vispa tills det formas mjuka toppar.
Byt ut köksmaskinens visp mot flatblandaren. Tillsätt färskost, lemoncurd, vaniljextrakt, rivet skal från 1 citron och florsocker. Blanda på hastighet 2 tills det är slätt.
Häll cheesecakeblandningen över kaksmulorna och låt stelna i kylen i minst 6 timmar.
Garnera med en skiva citron, vispad grädde och valfri frukt.