Skip the navigation

Cheesecakemousse med citron

KitchenAid Chef

En silkeslen dessert med knapriga bitar av din favoritkaka.

lemoncheesecakemousse_thumbnail.jpg

Cheesecakemousse med citron

KitchenAid Chef

En silkeslen dessert med knapriga bitar av din favoritkaka.

Redskap

FoodProcessor
StandMixer
Förberedelser
15min
Inställning
6h
Totalt
6h15
Portioner
6
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

20-40 g kex

20 cl vispgrädde

200 g färskost

150 g lemon curd

1 citron

1/4 tsk vaniljextrakt

75 g florsocker, siktat

Steg för steg

  1. Använd en matberedare eller hackare för att krossa kakorna i små bitar. Lägg över i serveringsglasen.

  2. Häll grädden i köksmaskinens skål och sätt fast vispen. Öka hastigheten långsamt till 8 och vispa tills det formas mjuka toppar.

  3. Byt ut köksmaskinens visp mot flatblandaren. Tillsätt färskost, lemoncurd, vaniljextrakt, rivet skal från 1 citron och florsocker. Blanda på hastighet 2 tills det är slätt.

  4. Häll cheesecakeblandningen över kaksmulorna och låt stelna i kylen i minst 6 timmar.

  5. Garnera med en skiva citron, vispad grädde och valfri frukt.