Ceviche
Ett enkelt recept att servera på sommaren som förrätt, med tortillachips eller med ris.
Ceviche
Ett enkelt recept att servera på sommaren som förrätt, med tortillachips eller med ris.
Redskap
Ingredienser
6 limefrukter
3/4 röd chilipeppar $
20 g rödlök
3/4 tsk vitlöksolja
1 + 1/2 tsk salt
540 g färsk vit fisk
1 + 1/2 tomat
a handful mynta
150 g mango
Steg för steg
Pressa limen på hastighet 6 genom att använda citruspressen.
Kärna ur chilipepparn och hacka i små ringar. Tärna löken. Tillsätt chilipeppar, lök, vitlöksolja och salt i limejuicen. Riv ner limeskalet i skålen.
Skär fisken i kuber om 1 x 1 cm och tillsätt i limejuiceblandningen. Blanda väl, täck skålen med folie och låt den stå och dra i minst 20 minuter och upp till 8 timmar.
Innan servering ska du sila fisken men behålla saltlaken. Tärna tomat och mango. Finhacka myntan. Tillsätt dem i cevichen, kombinera och tillsätt lite överbliven saltlake efter smak. Servera omedelbart.