Cashewsmör
Glöm jordnötssmör – det här är ditt nya favoritpålägg på rostat bröd.
Cashewsmör
Glöm jordnötssmör – det här är ditt nya favoritpålägg på rostat bröd.
Redskap
Ingredienser
450 g cashewnötter
80 ml lönnsirap
1 tsk vanilla extract
2 msk kokosolja
1/4 tsk salt
Steg för steg
Lägg i cashewnötterna, lönnsirap och vaniljextrakt i en skål. Rör tills nötterna är täckta med sirap.
Sprid ut cashewnötterna på en bakplåt och rosta i 15 minuter i en 180°C förvärmd ugn tills de är gyllenbruna. Lägg dem åt sidan och låt dem svalna.
Lägg i cashewnötterna i kannan till KitchenAid K400-blendern och blanda i hastighet 5 i ungefär 5 minuter tills pasta börjar formas. Skrapa av sidorna vid behov.
Tillsätt kokokosolja och salt och blanda på hastighet 5 tills ett jämt smör bildas.