Skip the navigation

Cappuccino

KitchenAid Chef

Det här krämiga, traditionella kaffet ger en stark espressosmak och en lyxig konsistens. Den viktigaste delen är att skummet blir sammetslent.

cappuccino_wallpaper_vip_header_image.jpg

Cappuccino

KitchenAid Chef

Det här krämiga, traditionella kaffet ger en stark espressosmak och en lyxig konsistens. Den viktigaste delen är att skummet blir sammetslent.

Redskap

CoffeeMachine
Förberedelser
5min
Totalt
5min
Portioner
1
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

125 ml mjölk

25 ml (1 shot) espresso

kakao- eller kanelpulver

socker

Steg för steg

  1. En cappuccino består av espresso, ångad mjölk och mjölkskum överst.

  2. Skumma mjölken till ett ”mikroskum” som nästan har dubbelt så stor volym som den ursprungliga mjölken, med hjälp av ångröret.

  3. Gör en espresso i din favoritcappuccinomugg.

  4. Häll den skummade mjölken i mitten av espresson.

  5. Pudra över lite kakao- eller kanelpulver efter smak och servera.

  6. Använd havremjölk om du vill ha ett mjölkfritt alternativ.