Cappuccino
Det här krämiga, traditionella kaffet ger en stark espressosmak och en lyxig konsistens. Den viktigaste delen är att skummet blir sammetslent.
Cappuccino
Det här krämiga, traditionella kaffet ger en stark espressosmak och en lyxig konsistens. Den viktigaste delen är att skummet blir sammetslent.
Redskap
Ingredienser
125 ml mjölk
25 ml (1 shot) espresso
kakao- eller kanelpulver
socker
Steg för steg
En cappuccino består av espresso, ångad mjölk och mjölkskum överst.
Skumma mjölken till ett ”mikroskum” som nästan har dubbelt så stor volym som den ursprungliga mjölken, med hjälp av ångröret.
Gör en espresso i din favoritcappuccinomugg.
Häll den skummade mjölken i mitten av espresson.
Pudra över lite kakao- eller kanelpulver efter smak och servera.
Använd havremjölk om du vill ha ett mjölkfritt alternativ.