Brownies med hasselnötter
Mäktiga och lyxiga brownies som är galet goda!
Brownies med hasselnötter
Mäktiga och lyxiga brownies som är galet goda!
Redskap
Ingredienser
50 g vetemjöl
26 g mörk kakao
16 ml espresso
43 g brunt socker, hårt packat
83 g strösocker
58 g osaltat smör, rumstempererat
1/2 tsk vaniljextrakt
1/6 tsk salt
1 ägg
42 g bitar av mörk choklad
33 g hela hasselnötter
Steg för steg
Lägg vetemjöl, kakaopulver, espresso, hårt packat brunt socker, strösocker, osaltat smör, vaniljextrakt, salt och ägg i köksmaskinens skål.
Fäst flatvispen på köksmaskinen.
Vrid hastighetskontrollen till 1 och blanda i 30 sekunder. Vrid upp hastighetsreglaget till 4 och blanda tills smeten ser sammetslen ut.
Hacka hasselnötterna grovkornigt.
Tillsätt de hackade chokladbitarna och hälften av hasselnötterna i smeten och blanda i ytterligare 30 sekunder på hastighet 1.
Täck en 21 x 21 cm stor ugnsform med bakplåtspapper och häll smeten på den. Strö resten av hasselnötterna över smeten.
Grädda i 160 °C i en förvärmd ugn i 50 minuter.
Låt brownien svalna i minst 15 minuter innan du serverar den.