Skip the navigation

Brödknyten med vitlökssmör

KitchenAid Chef

Upptäck hur du använder hemlagad confiterad vitlök till att göra fylliga, smöriga knutar som är mjuka, gyllene och fulla med smak.

garlic-bread-rolls

Brödknyten med vitlökssmör

KitchenAid Chef

Upptäck hur du använder hemlagad confiterad vitlök till att göra fylliga, smöriga knutar som är mjuka, gyllene och fulla med smak.

Redskap

StandMixer
Förberedelser
30min
Vila
2h25
Tillagning
25min
Totalt
3h20
Portioner
12
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

Garlic butter

1 1 st. vitlök

to fill ramekin olivolja

200 g rumstempererat smör

1,5 tsk salt

1 tsk chiliflingor

2 kvistar salvia

2 kvistar persilja

Buns

2 kvistar rosmarin

240 ml ljummet vatten

5 g jäst

10 g strösocker

340 g vetemjöl

1,5 tsk salt

35 ml olivolja

Steg för steg

    Så gör du vitlökssmöret

  1. Skala vitlöken och lägg klyftorna i en ramekin eller i en liten bakform och täck med olja. Rosta i 40 minuter i en förvärmd ugn på 200 °C tills de är mjuka. Lägg smör, ugnsstekt vitlök, salt, chiliflingor och hackade färska örter i köksmaskinens skål och sätt fast flatblandaren av metall med silikonvinge. Blanda på hastighet 4 tills alla ingredienser är blandade. Ställ åt sidan.

  2. Så gör du knytena

  3. WVispa varmt vatten, jäst och socker i köksmaskinens skål. Låt stå i 10 minuter tills små bubblor syns på ytan. Fäst degkroken på köksmaskinen. Tillsätt mjöl, salt och olivolja och knåda på hastighet 1 i minst 5 minuter tills degen är elastisk, slät och fortfarande något klibbig. Smörj degen och skålen med lite olivolja, täck skålen med plastfolie och låt jäsa på en varm plats i 1,5 timme eller tills den nått dubbel storlek.

  4. Tryck ned den jästa degen och skär den i 12 lika stora bitar. Rulla varje del till en tunn längd och gör till ett knyte. Stoppa in längdens ändar under knytet. Lägg på en bakplåt med bakplåtspapper, täck med plastfolie och låt stå i 45 minuter. Smält lite av vitlökssmöret på låg värme och pensla det på de jästa brödknytena. Grädda i 25 minuter i en förvärmd ugn på 200 °C tills de är gyllenbruna. Pensla de varma brödknytena med lite extra smält smör. Förvara resten av smöret i kylskåpet.