Briochebroed
Briochebröd
Briochebroed
Briochebröd
Redskap
Ingredienser
250 ml mjölk
1 msk torrjäst
100 g strösocker
500 g vetemjöl
100 g smör, tärnat
3 ägg
3 msk uppvispat ägg och mjölk
40 g pärlsocker
Steg för steg
Det här receptet ger två briochebröd.
Tillsätt mjölk, jäst, strösocker och 125 g mjöl i bakskålen med visp.
Blanda på hastighet 1 i 3 minuter tills alla ingredienser har blandats. Täck bakskålen med locket och låt blandningen vila i 30 minuter tills du ser bubblor på ytan.
Tillsätt resten av mjölet, äggen och smöret i bakskålen. Fäst degkroken i köksmaskinen och knåda på hastighet 1 i 6 minuter. Degen ska kännas fast och elastisk.
Täck bakskålen med locket och låt vila i 1 timme eller tills den har fördubblats i storlek.
Tryck försiktigt ned degen och vänd ut degen på en mjölad yta. Skär degen i två halvor och skär varje halva i tre lika stora delar.
Använd händerna för att rulla varje del till en remsa. Knåda försiktig ihop ändarna på tre remsor och fläta ihop briochen. För ihop flätans ändar och forma till ett runt bröd.
Flytta briochen till bakskålens lock som är klätt med bakplåtspapper och täck med bakskålen. Låt vila i 20 minuter.
Pensla brödet med uppvispat ägg (1 ägg + 2 matskedar mjölk) och strö över pärlsocker. Täck brödet med bakskålen och grädda i 30 minuter i en förvärmd ugn på 180 °C. Ta bort bakskålen efter 30 minuter och grädda i ytterligare 10 minuter tills brödet är gyllenbrunt.
Låt svalna på ett bakgaller.