Skip the navigation

Björnbärs- och hibiskussorbet

KitchenAid Chef

Uppfriskande och somrig sorbet gjord med färska bär som inte bara är vegansk utan även glutenfri!

Import-Recipe - Blackberry hibiscus sorbet

Björnbärs- och hibiskussorbet

KitchenAid Chef

Uppfriskande och somrig sorbet gjord med färska bär som inte bara är vegansk utan även glutenfri!

Redskap

StandMixer
IceCreamMaker
Förberedelser
45min
Tillagning
10min
Totalt
55min
Portioner
6
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

4 tsk hibiskuslöste

300 ml vatten

180 g socker

75 ml limesaft

500 g björnbär

Steg för steg

  1. Lägg hibiskusteet i en skål och häll kokande vatten över. Låt dra i 10 minuter och sila.

  2. Lägg sockret och hibiskusteet i en kastrull. Värm på låg värme tills sockret har lösts upp. Låt svalna helt.

  3. Purea björnbären med limesaften i en blender. Sila och blanda med hibiskussirapen.

  4. Häll sorbetblandningen i en lufttät behållare och kyl över natten.

  5. Sätt fast den frysta KitchenAid-skålen till glasstillverkning på köksmaskinen. Vrid köksmaskinen till hastigheten STIR och häll den kalla björnbärssorbetblandningen i frysskålen medan köksmaskinen körs. Rör glassblandningen i köksmaskinen i 20 minuter.

  6. Häll glassen i en behållare och ställ den i frysen tills den är klar att serveras (minst 4 timmar).

  7. Rengör omedelbart glasskålen för att undvika fläckar.