Bellinigranité
Ta brunchen till nästa nivå med den här frostiga versionen av en klassisk Bellini.
Bellinigranité
Ta brunchen till nästa nivå med den här frostiga versionen av en klassisk Bellini.
Redskap
Ingredienser
600 ml persikojuice
250 ml vatten
250 g socker
125 g persikor (färska eller frysta)
60 g persikopuré
Steg för steg
Häll persikosaften över fyra isformar av plast. Frys i 24 timmar.
Gör sirapen. Tillsätt vatten, socker, persikor, persikopuré och salviablad i en kastrull. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i cirka 30 minuter eller tills sirapen har samma konsistens som lönnsirap.
Sila och låt svalna helt innan du häller över sirapen i en förslutningsbar flaska. Förvara i kylen.
Ta ut persikojuiceispuckarna och lägg dem i KitchenAid-isskärardelen, vrid hastigheten till 10 och skär isen i en stor skål.
Portionera ut persikojuicegranitén i glasen, toppa med Prosecco och ringla över lite persikosirap.