Skip the navigation

Banankaka

KitchenAid Chef

Lagom söt banankaka med chokladbitar är en amerikansk klassiker.

Import-Recipe - Homemade banana bread

Banankaka

KitchenAid Chef

Lagom söt banankaka med chokladbitar är en amerikansk klassiker.

Redskap

StandMixer
Förberedelser
15min
Tillagning
1h
Totalt
1h15
Portioner
6
Svårighet
Medel

Ingredienser

3 mogna bananer

3 ägg

250 g vetemjöl

10 g bakpulver

100 g brunt socker, hårt packat

130 g smör, smält

120 g chokladbitar

Steg för steg

  1. Skala bananerna och bryt dem i mindre bitar. Lägg dem i köksmaskinens skål, med blandaren med flexkant monterad och purea bananerna på hastighet 2 i 1 minut.

  2. Tillsätt äggen och blanda igen i 1 minut på hastighet 2.

  3. Tillsätt mjöl, bakpulver, socker och smält smör och blanda i 2 minuter. 

  4. När smeten är jämn lägger du i den hackade chokladen och blandar ihop lite lätt.

  5. Täck en brödform med bakplåtspapper och häll i smeten.

  6. Valfritt: Skala en extra banan och skär upp den på längden. Placera den ovanpå smeten.

  7. Grädda i 1 timme på 180°C i en förvärmd ugn. Låt svalna helt innan du tar ut den ur formen. 

NOV24 - D2C BF PDP banner - General

BLACK FRIDAY Upp till -30%

Det är dags att göra den till din med fantastiska erbjudanden på webbplatsen.