Banankaka
Lagom söt banankaka med chokladbitar är en amerikansk klassiker.
Banankaka
Lagom söt banankaka med chokladbitar är en amerikansk klassiker.
Redskap
Ingredienser
3 mogna bananer
3 ägg
250 g vetemjöl
10 g bakpulver
100 g brunt socker, hårt packat
130 g smör, smält
120 g chokladbitar
Steg för steg
Skala bananerna och bryt dem i mindre bitar. Lägg dem i köksmaskinens skål, med blandaren med flexkant monterad och purea bananerna på hastighet 2 i 1 minut.
Tillsätt äggen och blanda igen i 1 minut på hastighet 2.
Tillsätt mjöl, bakpulver, socker och smält smör och blanda i 2 minuter.
När smeten är jämn lägger du i den hackade chokladen och blandar ihop lite lätt.
Täck en brödform med bakplåtspapper och häll i smeten.
Valfritt: Skala en extra banan och skär upp den på längden. Placera den ovanpå smeten.
Grädda i 1 timme på 180°C i en förvärmd ugn. Låt svalna helt innan du tar ut den ur formen.