Skip the navigation

Baklava

KitchenAid Chef

Baklava är en kombination av honungsindränkta lager av frasig filodeg och en blandning av knapriga nötter.

Import-Recipe - BAKLAVA

Baklava

KitchenAid Chef

Baklava är en kombination av honungsindränkta lager av frasig filodeg och en blandning av knapriga nötter.

Redskap

Blender
StandMixer
Förberedelser
30min
Tillagning
1h15
Totalt
1h45
Portioner
6
Svårighet
Medel

Ingredienser

1 kg mjöl

1/2 tsk salt

2 tsk vinäger

550 ml vatten

200 g pistagenötter

200 g mandlar

300 g valnötter

170 g socker

2 tsk kanel

400 g honung

1 citronsaft

3 kryddnejlika

200 g smör

Steg för steg

  1. Häll mjöl, salt, ättika och 300 ml vatten i skålen med degkroken på köksmaskinen. Blanda i omrörningshastighet tills en deg har bildats.

  2. Dela upp degen i jämnstora delar (ungefär 24 st.) och kavla ut dem lövtunt på en mjölad yta. Skär degen i samma storlek som den ugnsform du ska använda. Ställ åt sidan.

  3. Häll ned pistagenötter och mandlar i kannan till K400-blendern. Pulsmixa tre gånger tills nötterna är grovhackade.

  4. Upprepa det här steget med valnötterna.

  5. Lägg alla nötter i en skål och tillsätt 50 g socker och kanel. Ställ åt sidan.

  6. Häll honung, 250 ml vatten, 120 g socker, kanel, citronjuice och kryddnejlika i en kastrull och koka i 5 minuter. Låt svalna helt och häll över till en kanna.

  7. Pensla en ugnsform med smält smör och täck med 6 lager filodeg. Pensla varje lager deg med smält smör innan du lägger på nästa lager.

  8. Fördela ut nötblandningen och upprepa föregående steg. Avsluta med 6 lager deg.

  9. Skär upp baklavan i romber innan du gräddar den i 1 timme 15 minuter i förvärmd ugn i 160 grader.

  10. Ta ut den varma baklavan ur ugnen och lägg direkt på den kalla sirapen med en sked. Låt baklava svalna helt, utan lock och i rumstemperatur

NOV24 - D2C BF PDP banner - General

BLACK FRIDAY Upp till -30%

Det är dags att göra den till din med fantastiska erbjudanden på webbplatsen.