Skip the navigation

Bagels

KitchenAid Chef

Härligt knapriga bagels i ditt eget kök. Blir det bättre än så här?

Import-Recipe - Bagels

Bagels

KitchenAid Chef

Härligt knapriga bagels i ditt eget kök. Blir det bättre än så här?

Redskap

StandMixer
Förberedelser
1h50
Tillagning
20min
Totalt
2h10
Portioner
6
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

9 g aktiv torrjäst

1,5 tsk salt

550 g vetemjöl

1.5 msk ljust farinsocker

3 msk bikarbonat

1 ägg

330 ml vatten, ljummet

1,5 tsk välj det frö du vill ha som topping

Steg för steg

  1. Lägg jästen i varmt vatten och låt den vila i 2 minuter.

  2. Tillsätt mjöl, socker och salt i skålen till en köksmaskin med degkrok.

  3. Börja blanda på hastighet 2 och tillsätt jästspadet långsamt. Knåda i 2 minuter på hastighet 2.

  4. Rulla degen till en boll. Lägg degen i en lätt oljad skål, täck med plastfolie och låt den vila på en varm plats i 1 timme.

  5. Flytta över till ett mjölat bakbord. Dela degen i 10 portioner och rulla varje del till en liten boll. Låt vila i 30 minuter.

  6. Forma hål i bollarna.

  7. Koka vattnet och tillsätt bikarbonat. Låt varje bagel sjuda i 20–30 sekunder.

  8. Lägg dina bagels på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Pensla med ägg och strö över frön.

  9. Grädda i 20 minuter i en förvärmd ugn på 180 °C.

NOV24 - D2C BF PDP banner - General

BLACK FRIDAY Upp till -30%

Det är dags att göra den till din med fantastiska erbjudanden på webbplatsen.