Bagels
Härligt knapriga bagels i ditt eget kök. Blir det bättre än så här?
Bagels
Härligt knapriga bagels i ditt eget kök. Blir det bättre än så här?
Redskap
Ingredienser
9 g aktiv torrjäst
1,5 tsk salt
550 g vetemjöl
1.5 msk ljust farinsocker
3 msk bikarbonat
1 ägg
330 ml vatten, ljummet
1,5 tsk välj det frö du vill ha som topping
Steg för steg
Lägg jästen i varmt vatten och låt den vila i 2 minuter.
Tillsätt mjöl, socker och salt i skålen till en köksmaskin med degkrok.
Börja blanda på hastighet 2 och tillsätt jästspadet långsamt. Knåda i 2 minuter på hastighet 2.
Rulla degen till en boll. Lägg degen i en lätt oljad skål, täck med plastfolie och låt den vila på en varm plats i 1 timme.
Flytta över till ett mjölat bakbord. Dela degen i 10 portioner och rulla varje del till en liten boll. Låt vila i 30 minuter.
Forma hål i bollarna.
Koka vattnet och tillsätt bikarbonat. Låt varje bagel sjuda i 20–30 sekunder.
Lägg dina bagels på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Pensla med ägg och strö över frön.
Grädda i 20 minuter i en förvärmd ugn på 180 °C.