Bagel med bredbart blåbärspålägg
Den här versionen med rostade blåbär gör ingen besviken om du vill variera den klassiska bageln med färskost.
Bagel med bredbart blåbärspålägg
Den här versionen med rostade blåbär gör ingen besviken om du vill variera den klassiska bageln med färskost.
Redskap
Ingredienser
150 g färska blåbär
2 msk strösocker
1 msk citronskal
1 msk vaniljextrakt
6 bagels
Steg för steg
Häll blåbären på en plåt med bakplåtspapper och strö över sockret. Rosta i 15 minuter i en ugn som är förvärmd till 220 °C. Ta ut ur ugnen och låt svalna i några minuter.
Blanda de rostade blåbären med färskost, citronskal och vaniljextrakt. Förvara i kylskåpet tills du ska servera.
Skär upp bageln och sätt i brödrosten med den platta sidan vänd inåt. Ställ in reglaget för rostnivå på önskad rostning och tryck sedan på knappen BAGEL. Tryck på knappen ROSTA för att påbörja och avsluta rostningen.
Bred ut färskosten med blåbär på den rostade bageln.