Skip the navigation

Asiatisk gurksallad med ingefära och misodressing

KitchenAid Chef

Titta österut för ny inspiration. Den här fräscha råkostsalladen kan göras med din standmixer och glädjer alla sinnen med spiraler och snurror.

Import-Recipe - Raw asian cucumber salad with ginger miso dressing

Asiatisk gurksallad med ingefära och misodressing

KitchenAid Chef

Titta österut för ny inspiration. Den här fräscha råkostsalladen kan göras med din standmixer och glädjer alla sinnen med spiraler och snurror.

Redskap

StandMixer
Spiralizer
FoodProcessorAttachment
Förberedelser
25min
Totalt
25min
Svårighet
Medel

Ingredienser

2 minigurkor

6 rädisor

1 rödlök

4 msk vit risvinäger

1 msk florsocker

1/4 rödkål

1 morot

1 nashipäron

75 g edamamebönor

1 liten näve färsk koriander

50 g wakame

1 msk svarta sesamfrön

2 vårlökar

100 g risnudlar

1 chilipeppar, frusen

120 ml risvinäger

120 ml neutral olja

1 + 1/2 msk sesamolja

1/2 msk agavesirap

2 limejuice

1 msk misopasta

3 cm färsk ingefära, skalad

3 skalade morötter

Steg för steg

  1. Fäst matberedardelen med den justerbara skärskivan på köksmaskinen och ställ in den tunnaste inställningen. Tryck försiktigt igenom gurka, rädisor och rödlök på hastighet 2.

  2. Byt till den vändbara rivskivan, ställ in köksmaskinen på hastighet 10 och tryck igenom rödkålen.

  3. I en liten skål rör du ihop vinäger och florsocker och tillsätter sedan gurka och rödlök. Låt stå i minst 10 minuter för att lägga in grönsakerna.

  4. Fäst grönsakssvarven med skala-, kärna och strimla-funktion på köksmaskinen. Fäst svarvkniven för tunna strimlor. Placera päronet på spettet. Gör spiraler av päronet på omrörningshastighet.

  5. Använd en grönsaksskalare för att göra strimlor av moroten.

  6. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten och låt det sjuda. Häll i nudlarna och koka i 1 minut. Lägg de kokta nudlarna i en skål med isvatten.

  7. Tillsätt risvinäger, neutral olja, sesamolja, agavesirap, limejuice, misopasta, morötter och ingefära i blenderkannan.

  8. Kör på hastighet 5 tills dressingen har emulgerats.

  9. Lägg alla ingredienser i salladen i en stor skål och blanda dem. Ringla över dressingen. Riv lite frusen chilipeppar över salladen.