Skip the navigation

Alla hjärtans dag ravioli

KitchenAid Chef

Fira alla hjärtans dag med hemlagad hjärtformad ravioli, gjord av pastadeg med rödbetsjuice, fylld med en enkel ricotta-citronfyllning. Det är ett festligt och smakrikt sätt att dela med sig av en specialmåltid.

Valentina Pasta.JPG

Alla hjärtans dag ravioli

KitchenAid Chef

Fira alla hjärtans dag med hemlagad hjärtformad ravioli, gjord av pastadeg med rödbetsjuice, fylld med en enkel ricotta-citronfyllning. Det är ett festligt och smakrikt sätt att dela med sig av en specialmåltid.

Redskap

StandMixer
PastaRoller
Förberedelser
30min
Vila
30min
Tillagning
3min
Totalt
1h3
Portioner
6
Svårighet
Medel

Ingredienser

280 g mjöl av typ 00

2 ägg

50 ml rödbetsjuice

1/2 tsk salt

200 g ricotta

25 g Parmesanost, riven

1/2 tsk svartpeppar

1/4 tsk salt

1/2 citron

for garnish salvia

Steg för steg

  1. Tillsätt mjölet, äggen, rödbetsjuicen och 1/4 tsk salt i skålen till köksmaskinen med flatblandaren monterad. Blanda på hastighet 1 tills degen börjar komma ihop. Fäst degkroken och knåda i 4 minuter på hastighet 2. Tillsätt lite mer mjöl eller saft om degen är för klibbig eller torr. Täck med plastfolie och låt vila i kylen i 30 minuter.

  2. Fäst pastavalsen på köksmaskinen och vrid till hastighet 2. Mata in tillplattad deg i valsen för att knåda den. Vik sedan degen på hälften och kavla igen. Upprepa tills degen är slät och smidig och täcker valsens bredd. Sikta lite mjöl på pastan medan du kavlar. Justera tjockleken och upprepa det här steget tills du har nått valsinställning 5.

  3. Blanda ricottaost, parmesanost, återstående salt, peppar och skal av en halv citron tills blandningen är slät. Flytta över smeten till en spritspåse med ett medelstort runt spritsmunstycke. Använd en kakskärare för att skära ut hjärtformer från den utkavlade pastadegen. Lägg en klick med ricottaostfyllning på hälften av hjärtana och använd en bakpensel för att fukta pastaformens kontur något. Lägg en annan utskuren pastabit ovanpå och använd fingrarna för att stänga och försegla raviolin.

  4. Koka raviolin i kraftigt saltat vatten tills de börjar flyta. Det tar cirka 3 minuter. Servera med olivolja, lite extra parmesanost och garnera med några salviablad.