Skip the navigation

Aioli

KitchenAid Chef

Spaniens mest kända sås runt om i världen, aioli, serveras perfekt till bläckfisk, patatas bravas (spanska potatisklyftor) eller bröd.

Import-Recipe - Aioli

Aioli

KitchenAid Chef

Spaniens mest kända sås runt om i världen, aioli, serveras perfekt till bläckfisk, patatas bravas (spanska potatisklyftor) eller bröd.

Redskap

FoodProcessor
Förberedelser
10min
Totalt
10min
Portioner
6
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

2 stora äggulor

250 ml olivolja

2 msk hackad vitlök

1 citron

en nypa salt

en nypa peppar

Steg för steg

  1. Lägg äggulorna och juicen från en citron i kannan till foodprocessorn.

  2. Tillsätt peppar och salt.

  3. Börja blanda på hastighet 2.

  4. Häll långsamt i olivoljan i en mycket tunn, stadig ström tills en krämig sås börjar bildas.

  5. Blanda tills strukturen liknar krämig och mjuk majonnäs.

  6. Tillsätt hackad vitlök och blanda i ytterligare 10 sekunder.

  7. Smakar utmärkt till stekta bläckfiskringar.