Skip the navigation

Äppelskivor tempura med kardemummasocker

KitchenAid Chef

Icke-stekta äppelchips med krispig yta, gjorda till perfektion för en mångsidig dessert, som ingrediens i ett fantastiskt recept eller helt enkelt doppade i vaniljsås.

Import-Recipe - Apple tempura slices with cardamom sugar

Äppelskivor tempura med kardemummasocker

KitchenAid Chef

Icke-stekta äppelchips med krispig yta, gjorda till perfektion för en mångsidig dessert, som ingrediens i ett fantastiskt recept eller helt enkelt doppade i vaniljsås.

Redskap

StandMixer
Spiralizer
Förberedelser
30min
Totalt
30min
Portioner
2
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

300 g röda äpplen

100 g ladies finger kakor

25 g organiskt rörsocker

150 g persikomarmelad

1/2 tsk malen kardemumma

Steg för steg

  1. Sätt fast Grönsakssvarven på KitchenAid Köksmaskin. Centrera ett äpple på frukt- och grönsaksspettet, sätt fast det på Grönsakssvarven. Sätt fast skalningskniven och det lilla centerskärbladet och sätt det mot änden av äpplet. Placera en skål under bladen för att fånga upp skivad sötpotatis.

  2. Sätt köksmaskinen på hastighet 4 och kör tills bladen når slutet på äpplet . Upprepa med resterande äpplen. Placera skivade äpplen på en skärbräda. Skär i individuella skivor genom att skära igenom en sida av äpplena.

  3. Smula ladies fingers-kakorna i en skål genom att helt enkelt krossa dem med händerna. Tillsätt socker och malen kardemumma och smält det tillsammans med kakorna.

  4. Krydda äppelskivorna med sylten och blanda väl så att det täcker alla sidorna.

  5. Lägg på smulorna genom att pressa varje skiva ner i blandningen.

  6. Placera alla skivor på ett serveringsfat och låt dem torka 15 minuter innan du serverar.

  7. Sommartid kan du toppa skivorna med en skopa vaniljglass och strö över malen kanel.