Äppelskivor tempura med kardemummasocker
Icke-stekta äppelchips med krispig yta, gjorda till perfektion för en mångsidig dessert, som ingrediens i ett fantastiskt recept eller helt enkelt doppade i vaniljsås.
Äppelskivor tempura med kardemummasocker
Icke-stekta äppelchips med krispig yta, gjorda till perfektion för en mångsidig dessert, som ingrediens i ett fantastiskt recept eller helt enkelt doppade i vaniljsås.
Redskap
Ingredienser
300 g röda äpplen
100 g ladies finger kakor
25 g organiskt rörsocker
150 g persikomarmelad
1/2 tsk malen kardemumma
Steg för steg
Sätt fast Grönsakssvarven på KitchenAid Köksmaskin. Centrera ett äpple på frukt- och grönsaksspettet, sätt fast det på Grönsakssvarven. Sätt fast skalningskniven och det lilla centerskärbladet och sätt det mot änden av äpplet. Placera en skål under bladen för att fånga upp skivad sötpotatis.
Sätt köksmaskinen på hastighet 4 och kör tills bladen når slutet på äpplet . Upprepa med resterande äpplen. Placera skivade äpplen på en skärbräda. Skär i individuella skivor genom att skära igenom en sida av äpplena.
Smula ladies fingers-kakorna i en skål genom att helt enkelt krossa dem med händerna. Tillsätt socker och malen kardemumma och smält det tillsammans med kakorna.
Krydda äppelskivorna med sylten och blanda väl så att det täcker alla sidorna.
Lägg på smulorna genom att pressa varje skiva ner i blandningen.
Placera alla skivor på ett serveringsfat och låt dem torka 15 minuter innan du serverar.
Sommartid kan du toppa skivorna med en skopa vaniljglass och strö över malen kanel.