Äppelrutor
Läckra äppelrutor fullspäckade med äppelbitar.
Äppelrutor
Läckra äppelrutor fullspäckade med äppelbitar.
Redskap
Ingredienser
150 g smör, rumstempererat
200 g farinsocker
en nypa salt
2 ägg
230 g vetemjöl
3/4 msk bikarbonat
3/4 msk bakpulver
2 äpplen (granny smith)
Steg för steg
Lägg smör, socker och ägg i köksmaskinens skål. Sätt fast flatblandaren av metall med silikonvinge och mixa på hastighet 4 i 3 minuter.
Tillsätt mjöl, bikarbonat, bakpulver och salt. Sätt hastighetskontrollen på 2 och mixa i ytterligare 2–3 minuter tills smeten är helt jämn.
Skala äpplena, dela dem i fjärdedelar och ta bort kärnhuset. Skär äpplena i små tärningar.
Tillsätt äpplena i smeten och mixa på hastighet 1 i 30 sekunder.
Häll smeten i en 20 cm x 20 cm form (smord eller med bakplåtspapper).
Grädda i 160 °C i ca 35–40 minuter. Låt svalna före servering.