Skip the navigation

Auberginedipp

KitchenAid Chef

Auberginedipp som både är enkel och välsmakande och kan bres på rostat bröd eller serveras som partydipp.

Import-Recipe - Eggplant dip

Auberginedipp

KitchenAid Chef

Auberginedipp som både är enkel och välsmakande och kan bres på rostat bröd eller serveras som partydipp.

Redskap

FoodProcessor
Förberedelser
15min
Tillagning
25min
Totalt
40min
Portioner
2
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

1 aubergine

1,5 msk olivolja

25 g valnötter

30 g tahini

15 ml citronjuice

30 g yoghurt

1/3 tsk salt

1/3 tsk spiskummin

1/2 tsk persilja

Steg för steg

  1. Skär äggplantorna på längden och pensla de skurna sidorna lätt med olivolja.

  2. Lägg på en bakplåt och rosta i 25 minuter på 200 °C tills de är mjuka.

  3. Gröp ur äggplantköttet och lägg det i foodprocessorn.

  4. Tillsätt valnötter, tahini, färskpressad citronsaft, yoghurt, salt och spiskummin. Blanda på hastighet 2 i 30 sekunder tills det är jämnt.

  5. Avsluta med lite olivolja och färsk persilja.

  6. Servera med smörgåskex eller som pålägg på rostat bröd.