Auberginedipp
Auberginedipp som både är enkel och välsmakande och kan bres på rostat bröd eller serveras som partydipp.
Auberginedipp
Auberginedipp som både är enkel och välsmakande och kan bres på rostat bröd eller serveras som partydipp.
Redskap
Ingredienser
1 aubergine
1,5 msk olivolja
25 g valnötter
30 g tahini
15 ml citronjuice
30 g yoghurt
1/3 tsk salt
1/3 tsk spiskummin
1/2 tsk persilja
Steg för steg
Skär äggplantorna på längden och pensla de skurna sidorna lätt med olivolja.
Lägg på en bakplåt och rosta i 25 minuter på 200 °C tills de är mjuka.
Gröp ur äggplantköttet och lägg det i foodprocessorn.
Tillsätt valnötter, tahini, färskpressad citronsaft, yoghurt, salt och spiskummin. Blanda på hastighet 2 i 30 sekunder tills det är jämnt.
Avsluta med lite olivolja och färsk persilja.
Servera med smörgåskex eller som pålägg på rostat bröd.