Grattis till din köksmaskin – nu kan du hämta din kostnadsfria digitala kokbok
Registrera din köksmaskin med lyftarm hos oss så skickar vi dig en kostnadsfri digital startguide, full med bakkunskap och idéer. Då kan vi också hjälpa dig snabbt om du skulle behöva hjälp. Njut av att skapa!
Lär känna din köksmaskin med lyftarm
Din nya robusta köksmaskin är redo för ditt nästa kulinariska äventyr. Den levereras med viktiga tillbehör (varierar beroende på modell) för olika uppgifter. Du kan röra, blanda, vispa, knåda och till och med strimla.
Ställ in dig på perfektion
Köksmaskinen med lyftarm har flera inställningar för hastighet. Det ger dig full kontroll när du vill vända försiktigt, knåda eller vispa i hög fart. Hastighetsnivåerna kan variera beroende på maskinmodell.
Hastighet 1/2
Vända ner ömtåliga ingredienser, äggvitor och grädde och undvika att blanda för länge. Bra att använda för att blanda bär utan att ha sönder själva frukten.
VÄNDA
Hastighet 1
För långsam omrörning, blandning, mosning och i första början med alla blandningar. Använd den här hastigheten när du tillsätter mjöl och torra ingredienser i smet eller när du tillsätter vätskor till torra ingredienser. Använd inte hastighet 1 för att blanda eller knåda jäsdegar.
OMRÖRNING
Hastighet 2
För att blanda långsamt, mosa eller röra om något snabbare. Blanda och knåda jästdeg, tung smet, börja mosa potatis eller andra grönsaker, fördela matfett i mjöl och blanda tunn eller stänkande smet (överskrid inte hastigheten 2 när du knådar jästdeg, annars kan blandningen skadas).
LÅNGSAM BLANDNING
Hastighet 4
Använd den här hastigheten vid blandning av halvtjock smet, t.ex. kaksmet. Använd den här hastigheten för att blanda socker och matfett samt för att tillsätta socker i äggvitor för att göra maräng. Medelhastighet för kaksmet. Du kan också strimla tillagat kött med vispen.
BLANDNING, KNÅDNING
Hastighet 6
Använd den här hastigheten för medelsnabb vispning (kräm) eller vispning. Använd för tårtsmet, munkar och annan typ av smet. Hög hastighet för kaksmet.
KNÅDA, GÖRA KRÄMER
Hastighet 8
För att effektivt vispa grädde, äggvitor eller glasyr och frosting.
SNABBVISPNING, VISPNING
Hastighet 10
Använd den här hastigheten för att vispa mindre mängder av grädde eller äggvita eller för att vispa potatismos.
Snabbvispning