Syrlig hummus med rostade rödbetor
Fira årets färg med denna läckra rödbetshummus!
Syrlig hummus med rostade rödbetor
Fira årets färg med denna läckra rödbetshummus!
Redskap
Ingredienser
1 medelstor (150 g) rödbeta, skalad, tärnad
440 g pintobönor, avrunna och sköljda
1 saft från 1 citron
1 skal från ½ citron
2 (14 g) vitlöksklyftor
1 tsk (5 g) salt
2 msk (30 g) tahini
1 msk (15 ml) olivolja
rostade sesamfrön
flingsalt
citronskal
finhackad persilja
Steg för steg
Placera de förberedda rödbetorna i en kastrull och tillsätt tillräckligt med vatten för att precis täcka dem. Låt koka upp och sänk sedan till medelhög värme och koka i tjugo minuter, eller tills en gaffel går igenom. Häll av vattnet. Spara 0,59 dl av kokvätskan och ställ rödbetorna åt sidan för att svalna.
Häll alla ingredienser och två matskedar av den sparade vätskan i KitchenAid-blendern och mixa på hastighet 2 tills blandningen är något slät. (Tillsätt mer rödbetsvätska om blandningen är för tjock.) Lägg blandningen i en serveringsskål och garnera med sesamfrön, ringla över olivolja, flingsalt och lite citronskal.
Gör en grövre version av denna hummus med en KitchenAid-köksmaskin med degblandardel. Bara byt ut blendern mot köksmaskinen och följ samma instruktioner.