Vita chokladtryfflar med lavendel
Skäm bort dig själv med dessa chokladtryfflar i vit choklad med lavendel. En härlig efterrätt i vår eller en äkta hemgjord present.
Vita chokladtryfflar med lavendel
Skäm bort dig själv med dessa chokladtryfflar i vit choklad med lavendel. En härlig efterrätt i vår eller en äkta hemgjord present.
Redskap
Ingredienser
100 ml vispgrädde
1 tsk kulinariska lavendelblommor
450 g vit choklad
20 g honung
follow manufacturers guidelines lila livsmedelsfärg
2 msk kokosolja
Steg för steg
Värm vispgrädden på medelvärme i en liten kastrull tills den precis börjar sjuda. Ta bort grädden från värmen och rör i de torkade lavendelblommorna. Tillsätt 3 remsor av färskt citronskal. Låt blandningen dra i cirka 15 minuter så att grädden får lavendelsmak.
Hacka 250 g vit choklad fint och lägg den i en värmebeständig skål. Häll den varma grädden genom en sil över chokladen. Tillsätt honungen. Kör elvispen på låg hastighet så att ingredienserna blandas och ganachen ser blank ut. Tillsätt en liten mängd livsmedelsfärg i blandningen om du vill ge tryfflarna lite färg.
Täck skålen med plastfolie och kyl ned ganachen i kylskåpet i minst 2 timmar tills den är tillräckligt fast för att forma. När den är kall, kan du skopa upp små bitar av den och rulla dem till släta bollar. Lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper. Pudra tryfflarna och händerna med florsocker så blir det lättare och mindre kladdigt att rulla dem. Kyl i 15 minuter.
Värm upp resten av den vita chokladen och kokosoljan tills den är helt smält. Placera tryfflarna på ett spett och doppa dem i den smälta chokladen tills de är helt täckta. Toppa med några lavendelblommor.