Skip the navigation

Vita chokladtryfflar med lavendel

KitchenAid Chef

Skäm bort dig själv med dessa chokladtryfflar i vit choklad med lavendel. En härlig efterrätt i vår eller en äkta hemgjord present.

White chocolate lavender truffles

Vita chokladtryfflar med lavendel

KitchenAid Chef

Skäm bort dig själv med dessa chokladtryfflar i vit choklad med lavendel. En härlig efterrätt i vår eller en äkta hemgjord present.

Redskap

HandMixer
Förberedelser
35min
Vila
2h15
Tillagning
5min
Totalt
2h55
Portioner
4
Svårighet
Medel

Ingredienser

100 ml vispgrädde

1 tsk kulinariska lavendelblommor

450 g vit choklad

20 g honung

follow manufacturers guidelines lila livsmedelsfärg

2 msk kokosolja

Steg för steg

  1. Värm vispgrädden på medelvärme i en liten kastrull tills den precis börjar sjuda. Ta bort grädden från värmen och rör i de torkade lavendelblommorna. Tillsätt 3 remsor av färskt citronskal. Låt blandningen dra i cirka 15 minuter så att grädden får lavendelsmak.

  2. Hacka 250 g vit choklad fint och lägg den i en värmebeständig skål. Häll den varma grädden genom en sil över chokladen. Tillsätt honungen. Kör elvispen på låg hastighet så att ingredienserna blandas och ganachen ser blank ut. Tillsätt en liten mängd livsmedelsfärg i blandningen om du vill ge tryfflarna lite färg.

  3. Täck skålen med plastfolie och kyl ned ganachen i kylskåpet i minst 2 timmar tills den är tillräckligt fast för att forma. När den är kall, kan du skopa upp små bitar av den och rulla dem till släta bollar. Lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper. Pudra tryfflarna och händerna med florsocker så blir det lättare och mindre kladdigt att rulla dem. Kyl i 15 minuter.

  4. Värm upp resten av den vita chokladen och kokosoljan tills den är helt smält. Placera tryfflarna på ett spett och doppa dem i den smälta chokladen tills de är helt täckta. Toppa med några lavendelblommor.

NOV24 - D2C BF PDP banner - General

BLACK FRIDAY Upp till -30%

Det är dags att göra den till din med fantastiska erbjudanden på webbplatsen.