Vegansk morotskaka
Den här veganska morotkakan med vegansk frostning är saftig och full av smak.
Vegansk morotskaka
Den här veganska morotkakan med vegansk frostning är saftig och full av smak.
Redskap
Ingredienser
300 g morötter
310 g mjöl
230 g farinsocker
13 g bakpulver
1,5 tsk bikarbonat
2 msk malda linfrön
2 tsk kanel
300 ml neutral olja
100 g äppelmos
2 msk äppelcidervinäger
100 g russin
60 g veganskt smör, rumstempererat
110 g vegansk färskost
180 g florsocker
Steg för steg
Montera Fresh Prep skivnings-/strimlingsdelen på köksmaskinen. Tvätta och skala morötterna. Riv morötterna på hastighet 4. Ställ åt sidan.
Lägg mjöl, farinsocker, bakpulver, bikarbonat, linfrön och kanel i skålen till en köksmaskin utrustad med flatblandare. Vrid till hastighet 1 och blanda i ungefär en minut.
Tillsätt olja, äppelmos och vinäger. Blanda på hastighet 2 i 1 minut. Tillsätt de rivna morötterna och russinen och blanda på hastighet 2 tills allt är hopblandat.
Lägg allt i en rund bakform (24 cm) klädd med bakplåtspapper och grädda i 1 timme i 180 °C. Ta ut ur ugnen och låt svalna.
Lägg det veganska smöret i skålen till köksmaskinen med flatblandare av metall med silikonvinge och blanda på hastighet 4 i 1 minut. Tillsätt vegansk färskost och florsocker och blanda i 2 minuter. Använd en slickepott för att breda ut färskosten på kakan.