Pumpa och ingefaerssoppa med apelsin
Krydda upp pumpasoppan för att få lite extra hetta under kalla vinterdagar.
Pumpa och ingefaerssoppa med apelsin
Krydda upp pumpasoppan för att få lite extra hetta under kalla vinterdagar.
Redskap
Ingredienser
2 lökar
450 g pumpa, skalad
2 msk olivolja
2 cm ingefära
1 vitlöksklyfta
1/2 chilipeppar
1 apelsin
1 l grönsaksbuljong
Steg för steg
Skala och grovhacka löken och pumpan. Värm olivoljan i en stor kastrull och tillsätt de hackade grönsakerna. Stek i 10 minuter.
Strimla ingefäran, skala vitlöksklyftan och pressa apelsinen. Tillsätt ingefära, vitlöksklyfta, apelsinjuice, chilipeppar och grönsaksbuljong i kastrullen. Låt sjuda under lock i 25 minuter tills pumpan är mjuk.
Häll soppan i kannan till K400-blendern. Börja blanda soppan på hastighet 1 och öka till hastighet 5 tills soppan är sammetslen.
Toppa med färsk salvia och krutonger. Servera i en urgröpt rostad pumpa.