Skip the navigation

Pumpa och ingefaerssoppa med apelsin

KitchenAid Chef

Krydda upp pumpasoppan för att få lite extra hetta under kalla vinterdagar.

pumpkingingerorangesoup_thumbnail.jpg

Pumpa och ingefaerssoppa med apelsin

KitchenAid Chef

Krydda upp pumpasoppan för att få lite extra hetta under kalla vinterdagar.

Redskap

Blender
Förberedelser
10min
Tillagning
35min
Totalt
45min
Portioner
6
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

2 lökar

450 g pumpa, skalad

2 msk olivolja

2 cm ingefära

1 vitlöksklyfta

1/2 chilipeppar

1 apelsin

1 l grönsaksbuljong

Steg för steg

  1. Skala och grovhacka löken och pumpan. Värm olivoljan i en stor kastrull och tillsätt de hackade grönsakerna. Stek i 10 minuter.

  2. Strimla ingefäran, skala vitlöksklyftan och pressa apelsinen. Tillsätt ingefära, vitlöksklyfta, apelsinjuice, chilipeppar och grönsaksbuljong i kastrullen. Låt sjuda under lock i 25 minuter tills pumpan är mjuk.

  3. Häll soppan i kannan till K400-blendern. Börja blanda soppan på hastighet 1 och öka till hastighet 5 tills soppan är sammetslen.

  4. Toppa med färsk salvia och krutonger. Servera i en urgröpt rostad pumpa.