emeagif
Skip the navigation

Mangomochi

KitchenAid Chef

Söta och sega glassbollar som är lättare att göra än du tror.

Import-Recipe - Mango mochi

Mangomochi

KitchenAid Chef

Söta och sega glassbollar som är lättare att göra än du tror.

Redskap

StandMixer
IceCreamMaker
Förberedelser
45min
Tillagning
5min
Totalt
50min
Portioner
6
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

360 ml vispgrädde

120 ml standardmjölk

500 g mangopuré

275 g socker

1 lime

150 g klibbigt rismjöl

300 ml vatten

50 g mangosylt

till pudring majsstärkelse

Steg för steg

  1. Tillsätt grädde, mjölk, mangopuré, 50 g strösocker och limejuice i köksmaskinens skål och se till att vispen är fastsatt på köksmaskinen.

  2. Blanda på hastighet 4 i 2 minuter. Häll glassbasen i en lufttät behållare och ställ den i kylskåpet över natten.

  3. Fäst den frysta KitchenAid-glasskålen och blandredskapet på köksmaskinen. Vrid köksmaskinen till hastigheten STIR och häll den kalla glassbasen i skålen medan köksmaskinen körs. Rör glassblandningen i köksmaskinen i 20 minuter.

  4. Häll glassen i en lufttät behållare och ställ den i frysen i minst 4 timmar.

  5. När glassen är mycket fast använder du en liten glasskopa för att göra små glassbollar. Frys sedan igen i 1 timme eller tills bollarna är helt hårda.

  6. Tillsätt rismjöl, vatten, återstående strösocker och mangosylt i en mikrovågsugnssäker skål. Vispa ihop.

  7. Täck med plastfolie, mikra i 1 minut på 600 W, rör ihop med en träsked. Upprepa de här stegen 5 gånger tills en klibbig och fast deg bildas.

  8. Vänd ut degen på ett bakbord mjölat med majsstärkelse och kavla ut degen tills den är cirka 3 mm tjock. Skär ut degbitar med ett runt kakmått.

  9. Linda mochi-degbitarna runt de små glassbollarna. Ät omedelbart eller förvara i frysen.