Mangomochi
Söta och sega glassbollar som är lättare att göra än du tror.
Mangomochi
Söta och sega glassbollar som är lättare att göra än du tror.
Redskap
Ingredienser
360 ml vispgrädde
120 ml standardmjölk
500 g mangopuré
275 g socker
1 lime
150 g klibbigt rismjöl
300 ml vatten
50 g mangosylt
till pudring majsstärkelse
Steg för steg
Tillsätt grädde, mjölk, mangopuré, 50 g strösocker och limejuice i köksmaskinens skål och se till att vispen är fastsatt på köksmaskinen.
Blanda på hastighet 4 i 2 minuter. Häll glassbasen i en lufttät behållare och ställ den i kylskåpet över natten.
Fäst den frysta KitchenAid-glasskålen och blandredskapet på köksmaskinen. Vrid köksmaskinen till hastigheten STIR och häll den kalla glassbasen i skålen medan köksmaskinen körs. Rör glassblandningen i köksmaskinen i 20 minuter.
Häll glassen i en lufttät behållare och ställ den i frysen i minst 4 timmar.
När glassen är mycket fast använder du en liten glasskopa för att göra små glassbollar. Frys sedan igen i 1 timme eller tills bollarna är helt hårda.
Tillsätt rismjöl, vatten, återstående strösocker och mangosylt i en mikrovågsugnssäker skål. Vispa ihop.
Täck med plastfolie, mikra i 1 minut på 600 W, rör ihop med en träsked. Upprepa de här stegen 5 gånger tills en klibbig och fast deg bildas.
Vänd ut degen på ett bakbord mjölat med majsstärkelse och kavla ut degen tills den är cirka 3 mm tjock. Skär ut degbitar med ett runt kakmått.
Linda mochi-degbitarna runt de små glassbollarna. Ät omedelbart eller förvara i frysen.