Carpaccio på majrova och rödbeta med sås på ansjovis och mandelpesto
Rödbeta och majrova är långt ifrån supermat men de är näringsrika och helt fantastiska i sallader med en djup jordig smak, massor av krispighet och den där unika färgen.
Carpaccio på majrova och rödbeta med sås på ansjovis och mandelpesto
Rödbeta och majrova är långt ifrån supermat men de är näringsrika och helt fantastiska i sallader med en djup jordig smak, massor av krispighet och den där unika färgen.
Redskap
Ingredienser
50 g parmesanost, kuber på ca 2 cm
1 majrovor
2 rödbetor
25 g mandelmjöl
1 tsk ansjovispasta
1 tsk hackad persilja
4 msk extra virgin olivolja
nypa malen svartpeppar
Steg för steg
Sätt fast matberedartillbehöret, med skivan för finstrimlat isatt, på KitchenAid Köksmaskin . Placera en skål under tillbehöret.
Sätt köksmaskinen på hastighet 3 och tillsätt parmesankuberna. Skjut på med påmataren för att få ner allt.
Tvätta majrovorna och rödbetorna noggrant för att få bort alla spår av jord.
Ta bort skivan för finstrimlat och ersätt den med skivan för exakta skivor och sätt den justerbara spaken åt vänster för tunnare skivor.
Placera en skål under tillbehöret, sätt köksmaskinen på hastighet 4 och stoppa sedan i grönsakerna en och en. Pressa försiktigt med påmataren om det behövs.
Lägg ansjovispastan med mandelmjölet, 4 matskedar olja och den hackade persiljan i en liten skål, blanda väl.
Fördela jämnt på 4 tallrikar och strö över den hyvlade parmesanen.
Droppa över mandeldressingen och dekorera med färsk grovmalen svartpeppar. Servera omedelbart.
Vill du göra en känslosam rätt? Rör samman ½ dl majonnäs och wasabipasta samt vitlök i en liten skål och sprid det över rätten, strö sedan över malda hasselnötter.